Mango en hoender is ʼn wenkombinasie, veral in die warm somertyd!
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 2 knoffelhuisies, fyngekap
- 1 e witasyn, verdun met 1 e water
- sap van 1 suurlemoen
- 1 t strooisuiker
- 1 klein rooi brandrissie, ontpit en fyngekap (opsioneel)
- 4 gaar hoenderborsies, in repies gesny
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 2 mango’s, geskil en in repe gesny
- ½ k olyfolie
- ½ komkommer, in baie dun ringe gesny
- 1 k boontiiespruite
- 2 sprietuie, fyngekap
Metode
- Meng die knoffel, asyn, suurlemoensap, suiker en brandrissie saam in ’n bak. Voeg die hoender by en meng deur. Geur na smaak en marineer vir 30 minute.
- Verpulp die helfte van die mangorepe in ’n voedselverwerker en voeg olie by.
- Dreineer die hoender, maar behou die marinade.
- Skep die hoender in ’n slaaibak, voeg die komkommer, boontjiespruite, uie en orige mangostukke by.
- Meng die mangopulp met die orige marinade en giet oor die slaai. Sit dadelik voor.
Bron: Proe Pretville
Uitgewer: Lapa