Ligte happies soos hierdie is perfek vir jou volgende piekniekmandjie of gesinsuitstappie.
Lewer 12 tot 16 klein pannekoekies
Bestanddele
Vir die pannekoekies
- 250 ml koekmeel
- 5 ml bakpoeier
- 2 ml sout
- 2 eiers
- 250 ml water
- 100 ml melk
- 20 ml asyn
- 60 ml kookolie
- ekstra kookolie om die pannekoekies te bak
Vir die hoendervulsel
- 2 gaar hoenders, met ʼn vurk gepluis
- 2-3 sprietuie, gekap
- 30 ml rooi soetrissie, ontpit en in klein blokkies gesny
- sout en peper na smaak
Vir die sous
- 100 ml mayonnaise
- 15 ml gekapte agurkie (gherkin)
- 15 ml soetrissiesous (sweet chilli-sous)
- 3 ml gemengde kruie
Metode
- PANNEKOEKIES: Meng al die bestanddele goed saam en plaas dit in die yskas vir ongeveer 25 minute. Verhit ʼn pan, smeer met olie en vul die pan met die pannekoekmengsel. Bak aan albei kante tot gaar. Hou eenkant.
- HOENDERVULSEL MET SOUS: Meng eers al die bestanddele vir die hoendervulsel saam en daarna al die bestanddele vir die sous. Meng dan die hoender en die sous goed saam. Skep die vulsel in die pannekoekies, rol die pannekoekies toe en bedien.
Bron: Marilyn kuier en kook
Uitgewer: Lapa
MM
Julle maak my werklik Lus vir Koek van Pan !!
Twee gaar hoenders vir 12 to 16 klein pannekoekies?!
Het ek ook mos gedink
lindalea
Moet asseblief tog nie die pan met die mengsel vul nie? Net ‘n bietjie mengsel om die bodem van die pan te vul/toe te maak vir ‘n heerlike dun pannekoek. Skuus, maar die paar onder ons wat nog nooit tevore pannekoek gebak het nie kan dalkies klei trap met die een?
‘n Effens dikker pannekoekie word ‘n roti genoem. En ‘n lekker dik een word ‘n naan genoem. My Indiërvriende vertel my…
En ‘n hoendergevulde roti word ‘n schwarma genoem…
Nie lus vir rissies nie? Los weg of vervang met tamaties, verkieslik die kleintjies.