Gebakte botterskorsie is nie net maklik om voor te berei nie, maar ook heerlik op ʼn wintersaand wanneer jy net nie weet wát om vir jou gesin voor te sit nie.
Lewer 4 tot 8 porsies
Bestanddele
- 2 klein botterskorsies
- 45 g koue Clover Mooi River-botter, in blokkies gesny
- 4 kardemompeule, geskeur
- 2 steranyssade
- 1 kaneelstokkie
- 80 ml Clover Krush (enige geur)
- 60 ml esdoringstroop (of esdoring-gegeurde stroop)
- 5 ml gemaalde kaneel
Metode
Voorverhit die oond tot 200 °C. Sny die botterskorsies in die helfte deur en skep die sade uit. Plaas die botterskorsiehelftes in ʼn oondvaste bak en stip met die botter. Strooi die kardemom en steranys oor en sit die kaneelstokkie by. Meng die sap, stroop en gemaalde kaneel saam en giet oor die botterskorsies.
Bedek die bak met aluminiumfoelie en bak 35 tot 45 minute of tot sag.
Bron: Trooskos, Clover, Lapa-uitgewers.