Soorte resepte:

[Resep] Ham-en-kaastertjies

Ham-en-kaastertjies (Foto: Lapa-uitgewers)

Dié ham-en-kaastertjies is ʼn smaaklike opsie vir ʼn laat-ontbyt.

Lewer 12 tertjies

Bestanddele:

  • 1 eier
  • 5 ml water
  • 350 ml / 170 g koekmeelblom
  • 2,5 ml bakpoeier
  • 80 g sagte botter of margarien
  • 150 g ham, fyngesny
  • 100 g / 250 ml beleë cheddarkaas, gerasper
  • 4 groot eiers
  • 150 ml laevetmelk
  • 200 ml ongegeurde laevetjogurt
  • Sout – opsioneel
  • 1 ml witpeper
  • Gerasperde neutmuskaat
  • Paprika

Metode:

  1. Klits die eier en water saam.
  2. Plaas die koekmeel, bakpoeier en sagte botter of margarien in die mengbak van die elektriese menger. Klits dit teen ʼn lae spoed tot die mengsel soos klam broodkrummels lyk. Voeg ± 30 ml van die eiermengsel by die meelmengsel om ’n stywe, nie-klewerige deeg te vorm.
  3. Verdeel die deeg in 12 porsies en druk dit soos dun korsies in 12 holtes van ’n muffinpan Verkoel dit terwyl die vulsel berei word.
  4. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  5. Verdeel die ham en kaas tussen die tertkorse.
  6. Klits die eiers, melk, jogurt, sout, peper en neutmuskaat saam en giet dit oor die ham en kaas, tot ± 0,5 cm van die bokant af. Strooi paprika liggies oor.
  7. Bak dit 35 tot 40 minute lank tot goudkleurig en gaar.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Een kommentaar

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.