Soorte resepte:

Vrugtekoekvariasie: Sjokoladevrugtekoek

Donkersjokolade

Nie almal hou van vrugtekoek nie, maar almal hou van sjokoladekoek. Beproef dié mengsel vir Kersfees!

Lewer 1 groot koek

Bestanddele

  • 200 g botter
  • 200 g klewerige bruinsuiker
  • 100 g donker sjokolade, gekap
  • 75 ml brandewyn
  • 1 t vanieljegeursel
  • 500 g vrugtekoekmengsel
  • 100 g gedroogde bosbessies
  • 100 g rooi glanskersies, in die helfte gesny
  • 100 g versuikerde skil
  • 200 g bruismeel
  • 100 g fyn amandels
  • 2 e kakao
  • 3 eiers, geklits

Metode

  1. Meng botter, suiker, sjokolade, brandewyn, geursel, vrugtekoekmengsel en gedroogde vrugte oor ’n warm plaat met matige hitte. Roer goed tot alles gemeng is. Verwyder van hitte.
  2. Verhit oond tot 150 °C en voer ’n diep koekbak met waspapier uit.
  3. Meng die bruismeel, amandels en kakao saam. Verkoel die sjokolademengsel effens en roer dan die eiers daarby in. Meng ook die meelmengsel in.
  4. Skep die mengsel in die met waspapier gevoerde bak en bak vir sowat 1½ uur of tot ʼn toetspen skoon uitkom.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie word ongelukkig tydelik gesluit tussen 22:00 en 06:00 op Vrydagaande, Saterdae, Sondae en Maandagoggende.

Jy kan steeds op Maroela Media se Facebook-blad en ander sosiale media saamgesels. Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.