Soorte resepte:

[Resep] Dunliesrol met vrugtevulsel

Dunliesrol

Foto: Wenresepte 2

Dit lyk na ʼn duur gereg om te berei, maar eintlik is dit nie. As jy Ius is om op ʼn Sondag iets lekkers vir jou mense te maak, kan jy gerus dié rol oorweeg. Onthou net om die droëvrugte die vorige aand in die lemoensap te plaas sodat dit oornag kan week. Hou in gedagte dat die rol taamlik ryk is wanneer jy bykos beplan om voor te sit. Die kookwater in die resep kan deur dieselfde hoeveelheid witwyn en beesaftreksel, om die helfte gemeng, vervang word.

Lewer 6-8 porsies

Bestanddele:

Vrugtevulsel

  • 75 g (125 ml) droë appelkose, gekap
  • 6 droë appelringe, gekap
  • 250 ml versoete lemoensap
  • 1 ui, fyngekap
  • 25 g (30 ml) botter of margarien
  • 75 g (125 ml) gaar rys
  • 5 ml sout
  • 2 ml koljander
  • 2 ml gemmer
  • 1 ml suurlemoenpeper
  • gerasperde skil van 1 suurlemoen

Dunliesrol

  • 1 stuk beesdunlies van sowat 30 x 20 cm
  • 10 ml sout
  • 2 ml peper
  • sonneblomolie
  • 300 ml kookwater

Metode:

  1. Week die gekapte appelkose en appelringe oornag in die lemoensap.
  2. Braai die volgende dag die ui in die botter of margarien tot sag. Voeg die geweekte vrugte, rys, sout, koljander, gemmer, suurlemoenpeper en suurlemoenskil by en meng.
  3. Vee die vleis met ʼn klam lap af en geur dit met die sout en peper. Smeer die vrugtevuIsel oor. Rol die vleis en vuIsel soos ʼn rolkoek op en bind die rol elke 5 cm styf met tou vas.
  4. Braai die rol aan weerskante in ʼn bietjie olie in ʼn swaarboomkastrol tot mooi bruin.
  5. Voeg die kookwater by, sit die deksel op en stowe die rol 1 uur lank of tot die vleis sag is. Voeg nog kookwater by indien nodig. Sit dit warm voor.

Bron: Huisgenoot Wenresepte 2
Uitgewer: Human & Rousseau

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae