Soorte resepte:

[Resep] ʼn Bederfie vir jou Valentyn

Foto: Verskaf

Foto: Verskaf

Sjef Izelle Hoffman deel drie heerlike resepte om jou Valentyn mee te bederf. Daar is niks soos ʼn gekookte maaltyd om te sê “Ek het jou lief” nie.

Vrugte-kebab met ment en varsgemaalde swart peper

  • Bereiding: 10 minute

Bestanddele:

  • Waatlemoen in klein blokkies gesny
  • Frambose
  • Vars mentblare
  • Varsgemaalde swart peper
  • Sosatie of kebab-stokkies

Metode:

  1. Ryg die waatlemoen, ment en frambose op die sosatiestokkie totdat dit vol is.
  2. Plaas in yskas totdat dit voorgesit word.
  3. Rond af met varsgemaalde swart peper voordat dit bedien word

Gevulde Rooirissie met vars koljander

  • Bereiding: 10 minute
  • Gaarmaak: 20 minute in ʼn voorverhitte oond van 200°C.

Bestanddele:

  • 200g maalvleis
  • 2 x medium grootte rooi rissies
  • Woestynsout of Pienk Himalaya-sout en growwe swart peper na smaak
  • 2 eetlepels paprika
  • 2 eetlepels heuning
  • 2 eetlepels gemengde kruie
  • 1 teelepel olyfolie
  • Vars koljander vir garnering
  • Kleefsproei

Metode:

  1. Maak die maalvleis vooraf gaar in ʼn pan op medium hitte op die stoof met die olyfolie en geur met die paprika, heuning en kruie. Voeg sout en peper by na smaak.
  2. Sny die rooi rissies in die helfte en maak dit skoon aan die binnekant.
  3. Spuit die oondpan met kleefsproei.
  4. Skep dan die maalvleis in die rooi rissie helftes en plaas in die oond vir 20 minute of totdat die rissie gaar is.
  5. Garneer met vars koljander en bedien met rys, koeskoes of quinoua.

Aarbeie gedoop in sjokolade neutbottersous

  • Bereiding: 10 minute

Bestanddele:

  • Vars aarbeie
  • 300g amandelbotter of makadamiabotter
  • 5 eetlepels heuning
  • 1 opgehoopte eetlepel kakao
  • ʼn knippie Woestyn-sout of Pienk Himalaya-sout vir smaak
  • 1 teelepel karamelgeursel
  • Kakao vir garnering 

Metode:

  1. Meng al die bestanddele bymekaar en roer totdat dit egalig gemeng is.
  2. Doop dan die aarbeie dadelik in die neutbottermengsel voordat dit stol. Besprinkel met kakao.
  3. Plaas in die yskas totdat dit vir nagereg bedien word. Daar sal heelwat van die neutbottersous oorbly en jy kan dit terugskep in die neurbotterhouer en gebruik soos benodig.
  4. Dis ideaal as ʼn gesonde Nutella-alternatief.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse, Soetgoed, Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae