Soorte resepte:

[Resep] Skaapboud

Skaapboud (Sterkos, Lapa-uitgewers)

Rina Hugo gee haar resep vir heerlike skaapboud

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • 2,5 tot 3 kg skaapboud
  • genoeg sout en peper
  • 1 ml droë roosmaryn
  • 1 ml droë basiliekruid
  • 5 ml vars knoffel, gekap
  • halwe suurlemoen se sap
  • genoeg Mrs Balls-perskeblatjang

Metode:

  1. Stel oond op 180 °C.
  2. Sit skaapboud op dubbelgevoude stuk foelie.
  3. Smeer skaapboud met genoeg sout, peper, roosmaryn, basiliekruid en knoffel.
  4. Drup van suurlemoensap bo-oor skaapboud. Smeer boud goed met perskeblatjang.
  5. Draai skaapboud om en doen dieselfde aan die onderkant.
  6. Maak boud met foelie toe en plaas in oondpan.
  7. Bak skaapboud vir 2 ½ tot 3 ure, afhangend van grootte daarvan.
  8. Haal skaapboud uit foelie en rooster onder oond se element.

Wenk: Droë roosmaryn en basiliekruid kon ook met ander vars kruie soos tiemie vervang word.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

SPEEDGUARD ·

Na 3 ure is hy so droog, jy kan die left overs gebruik vir kurk proppe !

VanAfrika ·

Strooi, dis wanneer die boud op sy sagste is en in sy eie sous braai. As ek my boud kook, kook ek die boud vir so drie ure op lae hitte, as jy hom sny, val hy uitmekaar hy is so sag

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.