ʼn Maklike, gesonde bykos vir jou braai.
Lewer 8 porsies
Bestanddele
MARINADE
- 45 ml olyfolie
- 5 ml brandrissiepoeier
- 2 ml paprika
- 1 ml fyn komyn
- 45 ml suurlemoensap
- 30 ml water
- 30 ml gekapte vars koljanderblare
- 30 ml tamatiepasta
- 7 ml heuning
- 2 knoffelhuisies, fyn gekap
- sout na smaak
SOSATIES
- 2 rooi soetrissies, in 3 cm-blokkies gesny
- 2 groen soetrissies, in 3 cm-blokkies gesny
- 2 geel soetrissies, in 3 cm-blokkies gesny
- 4 rooi uie, in wiggies gesny
- 4-6 vlapampoentjies, in kwarte gesny
- 4-6 murgpampoentjies, in 3 cm-lengtes gesny
- 1 middelslag eiervrug, in 3 cm-blokkies gesny
- 16 sosatiestokkies, vir 1 uur in water geweek
Metode
MARINADE
- Meng al die bestanddele saam in ʼn mengbak tot goed gemeng en glad.
SOSATIES
- Ryg die verskillende groente om die beurt op die sosatiestokkie sodat dit kleurvol vertoon.
- Verf die marinade liggies oor elke sosatie.
- Braai die sosaties vir 5-10 minute per kant oor matige kole tot verbruin of liggies geskroei en sag. Bedien saam met die oorblywende marinade as doopsous.
Bron: Lekker & Vinnig: Sosaties
Uitgewer: Lapa
In ons huis eet ons vleis drie keer n dag. As ons lus is vir groente dan eet ons hoender.