Jou gesin sal hierdie sjokoladerolletjies terdeë geniet.
Lewer 6 porsies.
Bestanddele
Rolletjies
- 12 Chinese rolletjie-velletjies (spring roll wrappers)
- 150 g wit sjokolade, in klein stukkies gebreek
- 100 g frambose
- 1 eier, geklits
- olie om in te braai
Sjokoladesous
- 100 g donkersjokolade, in stukkies gebreek
- ½ k (125 ml) Clover-room
- 1 e (15 ml) bruinsuiker
- ¼ t (1 ml) vanieljegeursel
Metode
Rolletjies
- Plaas een rolletjie-velletjie op ʼn bord sodat die een punt na jou toe wys. Hou die oorblywende velletjies onder ʼn klam vadoek.
- Skep ʼn paar stukkies sjokolade en ongeveer 20 ml van die frambose op die hoek naaste aan jou.
- Vou die hoek oor die vulsel en rol van hoek na hoek op terwyl die sykante na binne gevou word om die vulsel te bedek.
- Verf ʼn bietjie van die geklitste eier oor die boonste hoek om dit te verseël.
- Herhaal die proses met die oorblywende velletjies en vulsel.
Sjokoladesous
- Meng al die sousbestanddele in ʼn kastrol en verhit stadig oor lae hitte tot die sjokolade gesmelt is. Prut vir 2 tot 3 minute oor baie lae hitte tot dit ʼn bietjie afgekook en verdik het.
- Verhit die olie in ʼn diepbraaier en braai die rolletjies vir 2 tot 3 minute of tot goudbruin. Dreineer op kombuispapier en sit met die sjokoladesous voor.
Bron: Gunsteling poedings
Uitgewer: Lapa