Dié muffins kan selfs saam strand toe geneem word as jy al met vakansie is!
Lewer 10 tot 12 muffins
Bestanddele
- 2½ k (625 ml) polenta
- 1 k (250 ml) Clover-cheddarkaas
- 1 k (250 ml) Clover- beleë cheddarkaas
- ¾ k (180 ml) bruismeel
- 4 t (20 ml) strooisuiker
- ½ t (3 ml) rooipeper
- 1 t (5 ml) sout
- 1 t (5 ml) varsgemaalde swartpeper
- 1 k (250 ml) mieliepitte, ontvries en gedreineer
- 5 sprietuie, dun gesny
- 2 e (30 ml) pietersielie, fyngekap
- 3 eiers
- 2½ k (625 ml) Clover Amasi
- ¾ k (187,5 ml) Clover Mooirivier-botter, gesmelt, en ekstra vir smeer
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n 12-holte-muffinpan met gesmelte botter.
- Meng die polenta, cheddarkase, meel, suiker, rooipeper, sout en peper in ’n mengbak.
- Voeg die mielies, sprietuie en pietersielie by en meng goed.
- Klits die eiers, Amasi en botter liggies saam in ’n aparte bak.
- Maak ’n holte in die middel van die polentamengsel en voeg die nat bestanddele by. Roer tot net-net gemeng. Skep die mengsel uit in die voorbereide muffinholtes.
- Bak vir 20 tot 25 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom. Dien warm met ekstra botter op.
Bron: Teepartytjie
Uitgewer: Lapa
Nou wat is polenta?