Appel, kaneel, gemmer … wat meer soek jy in ʼn winterpoeding?
Lewer 6 porsies
Bestanddele
STROOP
- 2-3 ferm Royal Gala-appels, geskil, ontkern en gekap
- 100 ml water
- 100 g bruinsuiker
- 50 g gouestroop
POEDING
- 1 Granny Smith-appel, geskil en ontkern
- ʼn skeut suurlemoensap
- 175 g bruismeel
- 5 ml koeksoda
- 10 ml fyn kaneel
- 5 ml fyn gemmer
- 1 groot eier
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn oondvaste poedingbak of -vorm van 1,3 liter.
STROOP
- Meng die Royal Gala-appels en water in ʼn kastrol en verhit tot kookpunt. Bedek die kastrol en laat dit vir 5 minute liggies kook tot die appels baie sag is.
- Maak die appels met die aartappeldrukker fyn en voeg dan die suiker en stroop by. Verhit die mengsel weer, verwyder van die hitte en laat dit afkoel.
- Skep 30 ml stroop in die bodem van die voorbereide poedingbak of -vorm.
- Sny die helfte van die Granny Smith-appel in skyfies en kap die res.
- Meng die appel met die suurlemoensap en rangskik die appelskyfies in die stroop op die bodem van die poedingbak of -vorm.
POEDING
- Sif die meel, koeksoda, kaneel, gemmer en sout saam in ʼn mengbak.
- Meng die geklitste eier deur die fyn appel en voeg die res van die gekapte appel by.
- Skep die appelmengsel by die droë bestanddele en roer goed totdat dit glad is. Dit sal effens rys terwyl jy dit meng.
- Giet die beslag in die voorbereide poedingbak of -vorm, maak die oppervlak gelyk en bak vir 40-45 minute of tot gerys en ʼn toetspen skoon uit die middel kom.
- Bedek met foelie indien die poeding te vinnig verbruin.
- Verwyder dit uit die oond, laat vir ʼn paar minute staan en keer dit op ʼn bord uit en sit voor.
Bron: Lekker & vinnig: Vrugte
Uitgewer: Lapa