Dié oondgereg is perfek vir die ysige winterkoue.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 8 hoenderdye, sonder vel of minstens die helfte sonder vel (750 g as dit sonder die vel is)
- 2,5 ml sout – onthou die vleisaftreksel bevat ook sout
- varsgemaalde swartpeper na smaak
- 1 middelslag ui, geskil, in dun skyfies gesny en ringetjies losgemaak (100 g)
- 4 middelslag aartappels, geskrop en met skil in skywe van 1 cm gesny (500 g)
- 410 g-blik gebakte bone in tamatiesous
- 10 ml hoenderaftrekselpoeier of 25 g van Ina Paarman se vloeibare hoenderaftreksel
- 10 ml mosterdpoeier
- 5 ml gedroogde gemengde kruie
- 25 ml suurlemoensap
- 250 ml kookwater
- 50 ml gekapte vars pietersielie
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 ˚C.
- Rangskik die hoenderporsies in ʼn enkel laag in ʼn oondbak of dikboomysterpot. Geur na smaak. Versprei die uieringe en dan die aartappelskywe oor die vleis. Skep die bone oor.
- Meng die aftreksel, mosterdpoeier, kruie, sap en kookwater en giet dit oor.
- Bak dit met die deksel op vir 2 uur totdat die vleis en groente sag en gaar is.
- Strooi die pietersielie oor en bedien dit met ʼn groen slaai, tamatie- en komkommerblokkies.
Bron: Veselryk
Uitgewer: Lapa