Bederf jou gesin dié naweek met ʼn heerlike maalvleis-en-sampioenpastei.
Lewer 8 pasteie
Bestanddele
Kors
- 4 x 250 g velle skilferkorsdeeg
Vulsel
- 500 g beesmaalvleis
- 500 g gemengde knopiesampioene, gehalveer
- 1 ui, gekap
- 2 stingels seldery, in ringe gesny
- 2 knoffelhuisies, fyn gekap
- 1 e roosmaryntakkies, grof gekap
- 1 t gemengde droë kruie
- 70 g tamatiepasta
- 2 e Worcestershire-sous
- 375 ml beesaftreksel
- 1 groot eier, liggies geklits vir bestrykeier
- 1 t gedroogde kruie
- 1 x 12-koppie‑muffinpan
Metode
Vir die kors
- Sprinkel meel liggies op ’n werksoppervlak.
- Rol 2 velle van die skilferkorsdeeg redelik dun uit. Sny 12 sirkels uit – groot genoeg om in die basisse van die muffinpan te pas, met ’n bietjie ekstra om vas te heg aan die deksels.
- Rol die ander twee velle ’n bietjie dikker uit.
- Sny 12 kleiner sirkels uit wat die deksels sal vorm.
- Voer elke koppie van die muffinpan met die groter deegsirkels uit.
- Sit die 12 deksels op ’n uitgevoerde bakplaat en sit al die deeg in die yskas.
Vir die vulsel
- Verhit ’n klein bietjie olyfolie in ’n groot braaipan.
- Braai die maalvleis tot goudbruin en plaas eenkant.
- Sit vars olyfolie in dieselfde pan en soteer die sampioene tot goudbruin en tot al die vloeistof verdamp het. Geur liggies en sit eenkant by die maalvleis.
- Sit vars olyfolie in die pan en soteer die ui en seldery tot sag.
- Voeg die knoffel, roosmaryn en gedroogde kruie by. Prut vir een minuut.
- Voeg die tamatiepasta by en prut tot dit ’n donker, baksteenrooi kleur bereik.
- Gooi die Worcestershire-sous en die beesaftreksel in.
- Voeg die maalvleis en sampioene by.
- Laat dit prut en gaar word tot al die geure saamgesmelt het.
- Proe om geurmiddels aan te pas.
- Verwyder van die hitte en laat die vulsel afkoel.
- Om pasteie aanmekaar te sit:
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Maak die pasteibasisse met die sampioenmengsel vol.
- Vryf die randte met ’n bietjie water om die deksels te laat plak.
- Plaas die deksels op.
- Knyp die rand van die deeg vas om die pastei te seël.
- Knyp dit egalig reg rondom om ’n oulike patroon om elke pastei te vorm.
- Sny ’n klein stoomgaatjie bo-op elke pastei uit.
- Verf dit met eier en sprinkel met gedroogde kruie.
- Bak vir 25-30 minute tot goudbruin en tot die deeg deurgaar is.
- Laat die pasteie rus vir 10 minute voordat dit uit die pan gehaal word en lê dan weg daaraan.
Bron: The South African Mushroom Farmers’ Association (SAMFA)