Probeer iets nuuts met hierdie heerlike brejani.
Lewer sowat 6-8 porsies
Bestanddele
- 1½ kg skaapvleisporsies
- 5 kaneelstokkies
- 5 kardemompeule
- 4 kruienaeltjies
- 4 wonderpeperkorrels
- 50 ml gerasperde gemmer
- 35 ml fyngekapte knoffel
- 40 ml fyn koljander
- 2-3 brandrissies
- 500 ml karringmelk
- 60 ml kookolie
- 40 g botter
- 7 groot uie
- 6 aartappels, geskil en in kwarte gesny
- knippie saffraan
- 1 kg basmatirys
- 250 ml lensies
- 3 gekookte eiers, in skyfies gesny
Metode
- Meng die speserye (nie die saffraan nie) en karringmelk in ʼn mengbak en marineer die vleis oornag daarin.
- Verhit die olie en botter in ʼn groot kastrol en braai die uie tot ligbruin.
- Voeg die gemarineerde vleis en karringmelk by die uie en kook tot die vleis halfgaar is.
- Voeg die aartappels by en kook tot die aartappels halfgaar is.
- Week die saffraan in ʼn bietjie warm water.
- Skep ʼn laag van die rys bo-op die vleis, gevolg deur ʼn laag lensies en ʼn paar skyfies ui. Herhaal die lae rys, lensies en ui.
- Giet die saffraanwater oor en stoom vir 5 minute oor hoë hitte.
- Verlaag die hitte en laat die brejani verder stoom tot gaar, maar nie droog nie.
- Versier met skyfies eier en bedien.
Bron: Kook saam Kaaps
Uitgewer: Lapa