Soorte resepte:

Resep: Outydse karringmelkbeskuit

Outydse karringmelkbeskuit. (Foto: Lapa-uitgewers)

Tuisgemaakte karringmelkbeskuit soos jou ma dit destyds gemaak het.

Lewer ongeveer 90 stukke

Bestanddele

  • 250 g margarien, opgesny
  • 1,2 kg koekmeel
  • 50 ml bakpoeier
  • 10 ml kremetart
  • 5 ml koeksoda
  • 5 ml sout
  • 625 ml karringmelk
  • 200 g suiker
  • 2 eiers

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer drie middelgroot broodpanne (± 26 cm) goed met margarien.
  2. Plaas die margarien, koekmeel, bakpoeier, kremetart, koeksoda, suiker en sout in ʼn mengbak en vryf met die vingerpunte tot krummelrig. Maak ʼn holte in die middel.
  3. Giet die karringmelk en eiers in die holte van die meelmengsel en meng tot ʼn matige stywe deeg. Voeg nog karringmelk by indien nodig.
  4. Knie die deeg liggies op ʼn meelbestrooide oppervlak vir 1-2 minute tot glad.
  5. Vorm die deeg in eiergrootte balletjies en pak styf teen mekaar in die gesmeerde panne.
  6. Bak ongeveer 40 minute lank tot liggoudbruin en deurgaar as met ʼn metaalpen getoets word.
  7. Laat die beskuit ongeveer 5 minute in die panne afkoel en keer uit op ʼn afkoelrak om heeltemal af te koel.
  8. Breek of sny die beskuit in stukke en droog oornag in ʼn koel oond uit (60-70 °C).

Bron: Lekker & Vinnig: Beskuit

Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

4 Kommentare

Mad Mike die Rhodesiër ·

Dit werk soortgelyk aan ‘n elektriese oond. Stel die oond op laag. Dit sal ook vinniger gebeur. So moenie dit langer as drie ure in die oond hou nie.

John ·

Gaan defnitief self maak .Sal jul ophoogte hou met die resultate

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.