Kikker jou nageregspyskaart met dié unieke sagopoeding op.
Bestanddele
- 125 ml volroommelk, om die sago in te week voordat dit gekook word
- 50 ml sago
- 375 ml volroommelk
- 2 groot eiers
- 1 t vanieljegeursel
- 80 ml witsuiker
- 50 ml vars uitgedrukte lemoensap
- botter om ramekins mee te smeer
Metode
- Voorverhit oond tot 160 ˚C.
- Meng die sago met ’n halwe koppie melk in ’n bak wat mikrogolfoondbestand is.
- Gebruik die vinnige weektegniek deur die sago en die melk vir 1 minuut in die mikrogolfoond te laat kook.
- Klits die eiers, vanieljegeursel, suiker en lemoensap in ’n aparte bak.
- Bring die 375 ml melk tot kookpunt in ’n pot. Sodra die melk begin kook, voeg die geweekte sago by en roer goed.
- Klits dan die eier-en-suikermengsel by. Roer aanhoudend om klonte te voorkom.
- Laat die sagopoedingmengsel vir sowat 10 minute op die stoof prut. Plaas die sagomengsel in gesmeerde ramekins.
- Plaas die ramekins op ’n bakplaat met ’n bietjie diepte. Gooi water rondom die ramekins op die bakplaat en plaas in die oond.
- Bak vir 30 – 40 minute of tot goudbruin.
- Sit voor met ʼn bietjie vla.
Bron: https://www.rediscoverdairy.co.za/recipe/wprm-citrus-baked-sago-pudding/
Ek is mal oor sagopoeding. Gaan beslis hierdie resep probeer