Smul aan hierdie kleurvolle slaai.
Genoeg vir 4 porsies
Bestanddele
- 15 ml avokado-olie
- 250 g wit knopiesampioene, in dik skywe gesny
- 45 ml Hoisin-sous
- 400 g bruinrys, gaar
- 2 baby cos-blaarslaai
- 2 vars mielies, gerooster en gaar
- 1 rooi soetrissie, gerooster en in skywe gesny
- 1 avokado, in skywe gesny
- 1 blik swartbone, gedreineer
- 45 ml olyfolie
- 15 ml ryswynasyn
- sout en gemaalde swartpeper
Om te bedien
- vars koljanderblare
- lemmetjiewiggies
- glutenvrye skyfies of nacho’s
Metode
- Verhit die olie in ʼn pan en braai die sampioene vir 3 minute.
- Voeg die Hoisin-sous by en kook vir 2 minute.
- Voeg die bruinrys in opdienbakkies en rangskik die slaaiblare bo-op.
- Voeg dan die geroosterde sampioene, mielies, soetrissies, avokado en swartbone by.
- Klits die olyfolie, asyn en sout en gemaalde swartpeper saam en gooi oor die slaai.
Bron: Die Suid-Afrikaanse Sampioenboerevereniging
Maroela Media spog nou met ons eie resepteboek, Huis-huis. Koop dit hier.