Wanneer gaste aandui dat hulle ’n spesiale dieet volg, is dit tyd om resepte aan te pas sodat almal heerlik kan kuier. Dit is waaroor gasvryheid vir my gaan: daardie ekstra myl om jou gas se kuier en koservaring onvergeetlik te maak.
Met hierdie resep kan jy besluit of die tertjie korsloos moet wees of met ʼn kors. Die kors is effens aan die duur kant weens die feit dat amandelmeel gebruik word.
Annelien Pienaar is ‘n voedselwetenskaplike en skrywer van die bekende resepteboek en blog Boerekos met ʼn twist.
Lewer 24 kolwyntjie-grootte tertjies
Kors
- ½ k amandelmeel
- ½ k gerasperde cheddarkaas
- ½ k rysmeel
Vulsel
- 1 blikkie tuna, dreineer
- 150 g ham, fyn gesnipper
- 1 groot ui, fyn gekap
- 1 e olyfolie of sonneblomolie
- ½ t vars knoffel, fyngekap
- ½ k room
- ½ k melk
- 3 eiers
- 5 e koekmeel of rysmeel
- 1 k cheddarkaas, gerasper
- 2 e oreganum
- peper na smaak
Moenie ekstra sout byvoeg nie, want die tuna en kaas is reeds sout genoeg.
Metode
Kors
- Plaas bestanddele in voedselverwerker en draai die lem totdat die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Druk dan in 2 gesmeerde kolwyntjiepanne se basisse vas. Hou eenkant.
Vulsel
- Braai die ui liggies in olyfolie tot glansend. Laat afkoel.
- Meng die meel, eiers, room saam tot glad. Voeg dan al die bestanddele bymekaar en verdeel in 24 eweredige porsies in die kolwyntjiepanne.
- Bak by 180 °C vir 25-30 minute.
Besoek Annelien Pienaar se webtuiste en Facebook-blad. Vul jou besonderhede hier in om die resep in PDF-formaat te ontvang.
Klink heerlik. Dankie vir die resep. Kan ek die amandelmeel vervang met gewone koekmeel?