Pietman deel sy resep vir ’n stukkie sagte gemsbokfilet saam met gevulde basiliesampioen.
Gemsbokfilet
Bestanddele
500 g gemsbokfilet
100 g meel
2 knoffelhuisies, in dun blokkies gesny
peperkorrels na smaak
2 e (30 ml) botter
2 e (30 ml) olyfolie
1 pakkie (80 g) slaai-eruca (rocket)
Metode
- Sny die filet in dun skyfies.
- Doop die vleis in die meel totdat dit ’n mooi wit lagie daarop vorm.
- Druk die knoffel in die vleis in en strooi die peperkorrels daaroor.
- Maak die botter in ’n pan saam met die olyfolie warm, maar moenie dat die botter brand nie.
- Verwyder die knoffel van die vleis en braai die vleis daarna in die botter totdat dit ’n mooi bruin kleur het.
- Pak die slaai-eruca op die bord uit, lê die vleis daarop neer en dien op met ’n balsemiekasyn-reduksie.
Gevulde sampioene
Bestanddele
4 groot braaisampioene
100 g basiliepesto
2 e (30 ml) knoffel, fyngekap
2 e (30 ml) botter
4 e (60 ml) roomkaas
200 g mozzarellakaas
Metode
- Meng al die bestanddele saam.
- Smeer die mengsels aan die binnekant (die hol kant) van elke sampioen.
- Plaas die sampioene op die kole totdat die kaas smelt en sampioen sag en gaar is.
Kyk hier ‘n voorsmakie vir dié episode van Byt en Buskruit en kyk die volledigie episode hier.