Dié gereg is lekker vir enige tyd van die dag.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 10 ml botter of margarien
- 1 klein ui, geskil en fyngekap
- ½ klein groen soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 4 groot eiers
- 30 ml laevetmelk
- 50 g biltong, in baie dun skyfies gesny
- 50 g fetakaas, gekrummel
- gekapte vars pietersielie, na smaak
Metode
- Smelt die botter of margarien in ’n middelslag-braaipan en roerbraai die ui en soetrissie totdat die ui deurskynend is.
- Klits die eiers en melk tot net gemeng en giet dit oor. Vou die kante van die eiermengsel stadig met ’n spaan na die middel totdat die mengsel begin stol en strooi dan die biltong, fetakaas en gekapte pietersielie bo-oor.
- Plaas die frittata vir ’n paar minute onder die roosterelement van die oond totdat dit verbruin en gestol is. Andersins kan jy die pan van die hitte verwyder en die frittata vir ’n paar minute bedek met ’n deksel of aluminiumfoelie totdat die bokant gestol is.
Bron: Lekker & vinnig: Biltonggeregte. Uit: Min moeite deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa
Dankie vir die lekker resep. Ek sal bietjie hierdie variasie probeer. Saterdae is gewoonlik frittata vir ontbyt van vorige aand se oorskiet braaivleis