ʼn Risotto met ʼn kinkel.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 750 ml (3 k) warm hoenderaftreksel
- 375 ml (1½ k) risottorys
- ʼn bietjie olie
- 600 g dun boerewors
- 1 ui, fyngekap
- 2,5 ml (½ t) droë gemengde kruie
- 1 ml sout
- peper na smaak
- 30 ml (2 e) fyn parmesaankaas vir bo-oor
Metode
- Giet die helfte van die aftreksel en rys in ʼn kastrol. Verhit tot kookpunt.
- Verminder die hitte en kook oor lae hitte tot die vloeistof geabsorbeer is. Roer gereeld.
- Voeg die helfte van die oorblywende aftreksel by. Laat dit prut tot alle vloeistof geabsorbeer is. Roer gereeld.
- Voeg die oorblywende aftreksel ook by en laat dit stadig prut tot alle vloeistof geabsorbeer is. Roer gereeld.
- Verhit solank ʼn bietjie olie in ʼn braaipan terwyl die risotto liggies prut. Braai die wors tot amper gaar.
- Voeg die ui, kruie, sout en peper by die wors en soteer tot die ui sag is. Verwyder van die hitte.
- Sny die wors in kleiner stukkies en voeg by die gaar risotto.
- Indien die risotto nie heeltemal sag is nie mag dit dalk nodig wees om ʼn bietjie aftreksel of water by te voeg.
- Strooi fyn parmesaankaas oor en sit dadelik voor.
Bron: Beste uit Vrouekeur
Uitgewer: Lapa
Maroela Media spog nou met ons eie resepteboek, Huis-huis. Koop dit hier.