ʼn Heerlike eenpotgereg met hoender, sampioene en rys.
Genoeg vir 6-8 porsies
Bestanddele
Vir die hoender
- 2 e olyfolie
- 1 t borrie
- 1 t kerriepoeier
- 1 t uiesoppoeier
- 1 t gedroogde kruie
- 1 t sout
- varsgemaalde swartpeper
- 6-8 hoenderstukke, met bene en vel
Vir die rys
- 2 e botter
- 1 e olyfolie
- 1 groot ui, gekap
- 4 knoffelhuisies, gemaal
- 250g portabellini-sampioene, in die helfte gesny
- 1 groen soetrissie, in blokkies gesny
- 1 groot tamatie, ontpit en gekap
- 1 groen brandrissie, in repies gesny
- 4 k warm hoenderaftreksel
- 1½ k langkorrelrys
Metode
Vir die hoender
- Vryf die hoender met olyfolie, speserye en sout.
- Verhit ’n groot oondvaste kasserol/pot met ’n deksel op medium-hoë hitte.
- Verbruin die hoenderstukke in bietjie olyfolie tot die vel krakerig is.
- Verwyder die hoender uit die pan en plaas eenkant.
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
Vir die rys
- Verhit die olyfolie en die botter in dieselfde pot/pan wat vir die verbruining van die hoender gebruik is.
- Voeg die uie en ’n knippie sout by en soteer tot sag.
- Voeg die knoffel en sampioene by. Soteer vir 1-2 minute tot goudbruin.
- Voeg die soetrissie, tamatie en brandrissie by en meng.
- Gooi die warm hoenderaftreksel by en roer die rys in en laat prut.
- Plaas die hoenderstukke knus in die rys en aftreksel, sonder om die vel te onderdompel.
- Bedek met ’n deksel of foelie en bak vir 25 minute.
- Verwyder die deksel en bak vir nog 25 minute tot die rys gaar is en die hoendervel goudbruin en krakerig is.
- Garneer met vars kruie en bedien sommer so uit die skottel uit.
Bron: The South African Mushroom Farmers’ Association