Probeer iets nuuts met dié geposjeerde stokvisfilette.
Bestanddele
Tamatie-en-amandelsous
- 45 ml olyfolie
- 2 middelgroot uie, fyngekap
- 2 knoffelhuisies, fyngedruk
- 60 g gevlokte amandels
- 15 g broodkrummels
- 1 blik Italiaanse tamaties, met ʼn vurk stukkend gedruk om hulle op te breek
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 90 ml visaftreksel
- 15 ml vars suurlemoensap
Geposjeerde stokvis
- 5 ml sous
- 3 takkies platblaarpietersielie
- 1 lourierblaar
- ʼn paar heel peperkorrels
- ½ suurlemoen
- 900 g stokvisfilette
Metode
Tamatie-en-amandelsous
- Verhit die olyfolie in ‘n kastrol oor matige hitte en voeg die uie en knoffel by.
- Soteer totdat die uie sag is, maar nie bruin nie.
- Voeg die amandelvlokkies en broodkrummels by en roer omtrent 1 minuut lank. Voeg die geblikte tamatie by. Hou ‘n bietjie van die amandelvlokkies eenkant vir garnering.
- Geur goed met sout en peper, voeg die visaftreksel by, bring tot kookpunt en verminder die hitte tot dit prut.
- Kook die sous tot amper al die vloeistof verdamp het en die sous dik genoeg is om sy vorm in ‘n lepel te behou.
- Geur met suurlemoensap.
Geposjeerde stokvis
- Bring ‘n kastrol water tot kookpunt en voeg 5 ml sout, 3 takkies platblaarpietersielie, die lourierblaar, peperkorrels en ‘n halwe suurlemoen by.
- Sodra die water kook, verminder die hitte totdat dit saggies prut en voeg die stokvisfilette by. Laat prut sowat 5-7 minute lank sonder deksel, afhangende van hoe dik die vis is. (As die vis gaar is, sal dit maklik vlok.)
- Haal die vis uit die water en dreineer dit goed.
Bron: Die Suid-Afrikaanse Vis- en Seekoskookboek
Uitgewer: Lapa