Soorte resepte:

[Resep]  Salm-en-komkommervorm

Foto: Lekker en Gesond -  Goeie vet

Salm-en-komkommervorm. Foto: Lekker en Gesond – Goeie vet

Jou gaste sal baie beïndruk wees as jy hierdie vormpies voorsit …

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • 5 ml hoenderaftrekselpoeier
  • 125 ml kookwater
  • 15 ml gelatienpoeier, geweek in 50 ml koue water
  • ± ½ Engelse komkommer – ongeskil, fyngerasper (150 g)
  • 10 ml gerasperde ui
  • 1 ml fyngerasperde lemmetjie- of suurlemoenskil
  • 15 ml vars suurlemoensap
  • 217 g-blik soliedverpakte pienk salm, fyngemaak
  • 25 ml tamatiepuree
  • 25 ml lae-olieslaaisous
  • 75 ml ongegeurde laevetjogurt
  • 125 ml laevetmaaskaas
  • 1,25-2,5 ml sout, opsioneel
  • paar druppels Tabascosous, opsioneel
  • varsgemaalde swartpeper na smaak

Metode:

  1. Los die aftrekselpoeier in die kookwater op en roer dit by die geweekte gelatien totdat dit gesmelt en helder is. Laat dit afkoel.
  2. Dreineer die komkommer in ’n sif, druk enige oortollige water uit en plaas dit in ’n mengbak.
  3. Voeg die afgekoelde gelatien, ui, skil, sap, salm, tamatiepuree, slaaisous, jogurt en maaskaas by die komkommer. Meng en geur na smaak met sout, Tabascosous en swartpeper. Verkoel die mengsel vir 30 minute totdat dit begin verdik.
  4. Roer die mengsel en skep dit in ’n 1 liter-glasbak of verdeel dit tussen ses vormpies en verkoel totdat dit heeltemal gestol is.
  5. Sit dit voor met volgraankraakbeskuitjies, bros slaaiblare en kersietamaties.

Bron: Lekker en Gesond – Goeie Vet
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

2 Kommentare

jongste oudste gewildste
Esther Jansen van Nieuwenhuizen

epos asb vir my die salm en komkommervorm resep asb