Geniet hierdie visgereg saam met ʼn heerlike, vars slaai.
Lewer 6 porsies.
Bestanddele
- 6 stywe wit- of bruinbroodrolletjies
Vulsel
- 60 ml botter
- 6 sprietuie, gekap
- 1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 1 geel soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 100 g knopiesampioene, in skyfies gesny
- 400 g stokvisfilette, ontvel en in blokkies gesny
- 1 lourierblaar
- 30 ml koekmeel
- 250 ml room of melk
- 15 ml gekapte vars pietersielie (opsioneel)
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- takkies pietersielie vir garnering
Metode
- Sny ʼn dun snytjie van die bokant van elke broodrolletjie af en hol die broodrolletjie uit.
Vulsel
- Verhit 30 ml van die botter in ʼn braaipan en soteer die sprietuie en soetrissies vir ongeveer 8 minute.
- Voeg die sampioene, vis en lourierblaar by en soteer 6 minute of tot die vis gaar is. Hou dit warm.
- Smelt die res van die botter in ʼn kastrol en roer die koekmeel by. Roer aanhoudend vir ongeveer 2 minute om ʼn pasta te maak. Roer die melk geleidelik by en laat prut tot dit verdik het.
- Voeg die pietersielie en geurmiddels by.
- Meng die sous met die vismengsel en skep dit in die broodjies (croustades).
- Garneer met pietersielietakkies en sit met ʼn gemengde slaai voor.
Bron: Sakpasgeregte
Uitgewer: Lapa