Soorte resepte:

[Resep] Kersfees-koekmengsel

Foto: Bottel en Gberuik

Kersfees-koekmengsel. Foto: Bottel en Gberuik

Dit is nie net ʼn lekker resep dié nie, maar sommer ook ʼn oulike Kersgeskenk.

Lewer 2,5 kg

Gebruik dit in Kerskoek of -pasteitjies.

Bestanddele:

  • 150 g gedroogde Turkse appelkose, grof gekap
  • 150 g pitlose dadels, grof gekap
  • 150 g rooi glanskersies, grof gekap
  • 150 g verglansde gemmer, grof gekap
  • 200 g pitlose rosyne
  • 200 g sultanas
  • 200 g korente
  • 150 g heel gepelde amandels
  • 100 g okkerneute
  • 400 ml kookappels, grof gekap
  • 2 lemoene se sap en skil, gerasper
  • 2 suurlemoene se sap en skil, gerasper
  • 150 ml heuning of esdoringstroop
  • 100 ml soet sjerrie
  • 200 ml donker rum of brandewyn

Metode:

  1. Meng al die droëvrugte en neute en gooi dit in ʼn houer met ʼn deksel.
  2. Meng die sap, skil, heuning of stroop, sjerrie en rum of brandewyn en roer dit by.
  3. Bedek en laat dit 2-3 dae in ʼn warm kombuis staan.
  4. Dreineer en skep die mengsel in gesteriliseerde bottels. Giet 25 ml van die alkoholmengsel in elke bottel en verseël.
  5. Jy kan elke 6 maande die bottels oopmaak en ʼn bietjie rum of brandewyn ingooi. Die rakleeftyd is 2 jaar.
Bron: Bottel en gebruik
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Soetgoed

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae