Soorte resepte:

Resep: Lamskerrie met klappermelk en vars gemmer

Foto:Lekker en Vinnig: Potjiekos

Foto:Lekker en Vinnig: Potjiekos

(Uit: Braaitreffers deur Hannetjie Joubert)

Lewer 6-7 porsies

Bestanddele:

  • olie vir braai
  • 1 kg lamsvleis, in 3 cm blokkies gesny
  • 2 knoffelhuisies, geskil en gekneus
  • 2 groot uie, gekap
  • 25 ml gerasperde vars gemmer
  • 1 rooi brandrissie, ontpit en fyngekap (opsioneel)
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 5 ml borrie
  • 5 ml kerriepasta
  • 50 ml blatjang
  • 2 ml fyn droë koljander (opsioneel)
  • 250 ml klappermelk
  • 250 ml vleisaftreksel
  • 10 klein aartappels, ongeskil
  • 10 klein wortels, geskil en in skywe gesny
  • 10 groenboontjies, geblansjeer en in stukke gesny
  • 15 ml mielieblom
  • 50 ml gekapte vars koljanderblare

Metode:

  1. Verhit die olie en braai die vleis tot egalig verbruin in ʼn no. 2-driepootpot oor die kole. Verwyder die vleis en hou eenkant.
  2. Soteer die knoffel, uie, gemmer, rissie, sout, peper, borrie en kerriepasta en voeg die vleis by.
  3. Voeg die blatjang, koljander, klappermelk en aftreksel by en laat prut 1 uur lank.
  4. Voeg die aartappels by en laat prut vir nog 30 minute lank.
  5. Voeg die wortels by en laat prut tot die vleis en groente sag is.
  6. Voeg die boontjies by en verdik die sous met mielieblom.
  7. Roer die vars koljanderblare in en sit voor.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

BoereBikerBaby ·

joe dit lyk so lekker. net ‘n jammerte mens moet deesdae miljoener wees om lamsvleis te kan bekostig. Ek sal maar die kapok aartappel resep “try” dis bietjie goedkoper LOL…

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.