(Uit: Braaitreffers deur Hannetjie Joubert)
Lewer 6-7 porsies
Bestanddele:
- olie vir braai
- 1 kg lamsvleis, in 3 cm blokkies gesny
- 2 knoffelhuisies, geskil en gekneus
- 2 groot uie, gekap
- 25 ml gerasperde vars gemmer
- 1 rooi brandrissie, ontpit en fyngekap (opsioneel)
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 5 ml borrie
- 5 ml kerriepasta
- 50 ml blatjang
- 2 ml fyn droë koljander (opsioneel)
- 250 ml klappermelk
- 250 ml vleisaftreksel
- 10 klein aartappels, ongeskil
- 10 klein wortels, geskil en in skywe gesny
- 10 groenboontjies, geblansjeer en in stukke gesny
- 15 ml mielieblom
- 50 ml gekapte vars koljanderblare
Metode:
- Verhit die olie en braai die vleis tot egalig verbruin in ʼn no. 2-driepootpot oor die kole. Verwyder die vleis en hou eenkant.
- Soteer die knoffel, uie, gemmer, rissie, sout, peper, borrie en kerriepasta en voeg die vleis by.
- Voeg die blatjang, koljander, klappermelk en aftreksel by en laat prut 1 uur lank.
- Voeg die aartappels by en laat prut vir nog 30 minute lank.
- Voeg die wortels by en laat prut tot die vleis en groente sag is.
- Voeg die boontjies by en verdik die sous met mielieblom.
- Roer die vars koljanderblare in en sit voor.
joe dit lyk so lekker. net ‘n jammerte mens moet deesdae miljoener wees om lamsvleis te kan bekostig. Ek sal maar die kapok aartappel resep “try” dis bietjie goedkoper LOL…
HMMMM lekker, gaan dit beslis probeer.