Dié verfrissende slaai is ʼn wenner vir enige lentebraai.
Lewer 4 tot 6 porsies
Bestanddele
- 750 ml gekapte kopkool
- 1 ongeskilde rooi appel, ontpit en gekap
- 1 ongeskilde Granny Smith-appel, ontpit en gekap
- 1 wortel, gerasper
- 125 ml fyngekapte rooi soetrissie
- 2 sprietuie, fyngekap
- 80 ml mayonnaise
- 80 ml bruinsuiker
- 15 ml suurlemoensap
Metode
- Meng die kool, rooi en groen appel, wortel, soetrissie en sprietuie in ʼn slaaibak.
- Meng die mayonnaise, bruinsuiker en suurlemoensap goed saam.
- Giet die sous oor die slaai, meng deur, bedek die bak en laat vir ten minste 1 uur in die yskas rus sodat die geure kan meng.
Bron: Lekker en Vinnig – Vrugte
Uitgewer: Lapa