Soorte resepte:

Dié klein kosveranderings kan groot verskil maak

(Foto: Valeria Boltneva/pexels)

Die oorgang na gesonder eetgewoontes is vir baie ʼn drastiese en ontmoedigende proses.

Hoewel ons doelgedrewe met Januarie afskop, raak ons maklik vasgevang in die warboel van daaglikse roetines, insluitend die druk om daagliks gesonde maaltye te beplan.

Klein, volhoubare veranderings, soos die vervanging van ongesonde opsies met hul gesonde eweknieë, kan ʼn groot impak op jou gesondheid én gemoed hê.

Hier is ʼn paar kossoorte en produkte was maklik met gesonder opsies uitgeruil kan word:

Griekse jogurt eerder as gewone jogurt of room

Oorweeg Griekse jogurt as ʼn plaasvervanger vir gewone, soet jogurt of vir room wanneer jy kosmaak. Dit is ʼn uitstekende bron van proteïene, probiotika en kalsium sonder die hoeveelheid suiker en vet wat dikwels in gegeurde jogurt en room gevind word.

Voeg eerder vars vrugte of ʼn teelepel heuning by Griekse jogurt as jy wel ʼn soettand het.

(Foto: Life of Pix/Pexels)

Soetpatatskyfies eerder as gewone aartappelskyfies

Soetpatatskyfies is ʼn voedsame alternatief vir gewone aartappelskyfies. Hulle bevat meer vesels, vitamiene en minerale, sowel as ʼn laer suikerindeks. Soetpatatskyfies is ʼn heerlike manier om jou koolhidraatinname op ʼn gesonde manier te kry.

(Foto: iStock)

Avokado-olie eerder as botter

Avokado-olie is ʼn gesonder resep-alternatief vir botter. Dit is ryk aan enkelvoudig-onversadigde vetsure, wat bekend is vir hul voordelige invloed op hartgesondheid.

Vars, fyngemaakte avokado’s is ook ʼn gesonde alternatief vir mayonnaise – veral in toebroodjies.

(Foto: Foodie Factor/Pexels)

Neutbotter in plaas van verwerkte smere

Anders as verwerkte smere en suiwelgebaseerde botter met hoë versadigde vetinhoud, bied neutbotter ʼn heerlike alternatief danksy die proteïene en gesonde vetsure wat dit bevat.

Kies veral organiese of suikervrye neutbotters en onthou om dit in moderasie te gebruik.

(Foto: Verskaf)

Brandrissie-olie in plaas van brandrissiesouse

Om brandrissie-olie bo brandrissiesouse te kies, is ʼn gesonder keuse vir diegene wat ʼn geurige skop soek sonder om kunsmatige bymiddels ook in te neem.

Produkte soos Banhoek Chilli Oil word gemaak met ʼn basis van hoë-gehalte raapsaadolie wat gesonde vette en omega-3 bevat. Daarbenewens behou brandrissie-olie rissies se voedingstowwe, insluitend hul metabolisme-versterkende en anti-inflammatoriese eienskappe.

Argieffoto (Foto: uroburos, Pixabay)

Vars vrugte bo vrugtesappe

Omhels die natuurlike goedheid van vars vrugte bo sappe vir noodsaaklike voedingstowwe en dieetvesel. Behalwe om hongerpyne te bestuur, bevorder vars vrugte mondgesondheid en help dit jou om langer versadig te voel, wat in die algemeen bydra tot ʼn gesonder leefstyl. Vrugtesappe bevat dikwels hoë vlakke suiker, en die vrugte daarin verloor dus hul voedingswaarde.

Waatlemoen is een van die vrugte wat die minste kalorieë bevat. (Foto: iStock)

Volgraanbrood eerder as witbrood

Vervang witbrood met volgraanbrood om ʼn beter bron van vesels, vitamiene en minerale in jou dieet in te sluit. Volgraanbrood help om ʼn stabiele bloedsuikervlak te handhaaf en bied langer, volhoubare energie. Kyk vir brode wat min suiker en verfynde meel bevat.

(Foto: Elsabé Erasmus/Maroela Media)

Bykomende bronne: NHS United Kingdom.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Ronél ·

Met hierdie artikel besef ek dat ek reeds die regte keuses maak………wow.

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.