ʼn Basiese koek met ʼn heerlike klapperversiersel
Lewer 1 koek
Bestanddele
- 125 ml botter
- 250 ml suiker
- 3 eiers, geskei
- 5 ml vanieljegeursel
- 250 ml koekmeel
- 10 ml bakpoeier
- 125 ml melk
- 250 ml klapper
Metode
- Voorverhit die oond tot 160 °C. Smeer ’n 20 cm-losboomringpan deeglik met botter.
- Klits die botter en die helfte van die suiker deeglik saam. Klits die eiergele een vir een by en klits elke keer baie goed. Klits die vanieljegeursel by.
- Sif die meel en bakpoeier saam. Klits die meelmengsel om die beurt met die melk by die bottermengsel. Skep die beslag in die pan.
- Klits die eierwitte styf en klits geleidelik die orige suiker by tot glansend. Vou die klapper versigtig in.
- Skep die eierwitmengsel op die beslag en bak dit 30-40 minute. Laat dit effens afkoel, verwyder die ring versigtig en laat heeltemal afkoel.
Bron: Spogresepte van die Suid-Afrikaanse Vroue Landbou-unie, Heleen Meyer
Uitgewer: Lapa