Wie sal dié poeding van die hand kan wys?
Lewer 8 porsies.
Bestanddele
- 100 ml suiker
- 90 ml koekmeelblom
- knippie sout
- 3 eiers, geskei
- 125 ml koue laevetmelk
- 625 ml louwarm laevetmelk
- 30 ml botter
- 5 ml vanieljegeursel
- 25 ml appelkooskonfyt
- 2,5 ml kremetart
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ʼn 20 x 10 cm-bak of 8 bakkies.
- Meng 50 ml suiker, koekmeelblom, sout en eiergele met die koue melk tot ʼn gladde pasta.
- Verhit die oorblywende louwarm melk en botter tot louwarm. Voeg ʼn bietjie van die louwarm melk by die eiermengsel en klits goed.
- Voeg die eiermengsel terug in die louwarm melk en roer aanhoudend, verhit tot net by kookpunt.
- Haal van die stoof af en voeg vanieljegeursel by.
- Skep in die bak of 8 bakkies en stip met appelkooskonfyt.
- Klits die eierwitte totdat sagte punte vorm en voeg die ander 50 ml suiker en kremetart by. Klits verder totdat stywe punte vorm.
- Skep die geklitste eierwitte bo-op die poeding en bak totdat die punte bruin word.
Bron: Diabetes-vriendelike poedings en gebak
Uitgewer: Lapa