ʼn Geurige kombinasie van hoender en chorizo in een gereg.
Lewer 4 porsies.
Bestanddele
- 40 ml hoenderspeserye
- 8 hoenderporsies
- bietjie olie
- 1 ui, gekap
- 2,5 ml gekapte vars knoffel
- 2 chorizoworsies, in skyfies gesny
- 2,5 ml droë gemengde kruie
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 20 ml koekmeel
- 410 g (1 blik) geroomde mielies
- 250 ml hoenderaftreksel
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Smeer die hoenderspeserye in die hoenderstukkies in.
- Verhit die olie in ’n kastrol en braai die hoender daarin tot bruin aan die buitekant. Dit hoef nog nie heeltemal gaar te wees nie. Skep in ’n oondbak.
- Verhit nog olie indien nodig en soteer die ui en knoffel daarin tot sag.
- Voeg die wors en kruie by en soteer nog ’n rukkie.
- Voeg die sout, peper en meel by en roer tot die worsies goed daarmee bedek is.
- Voeg die mielies en hoenderaftreksel by en kook tot die sous dikkerig is. Gooi sous bo-oor die hoenderstukkies in die oondbak.
- Plaas die deksel op en bak vir 30 minute.
Wenk: Jy kan die chorizowors met enige ander soort wors vervang.
Bron: Worsgeregte
Uitgewer: Lapa