ʼn Maklike plan met hoenderfilette. Jy kan dit selfs in ʼn kosblik pak vir ʼn smaaklike, vinnige ete.
Lewer 8 sosaties.
Bestanddele
- 4 houtsosatiestokkies
- sout en peper na smaak
- 4 hoenderborsfilette
- 50 ml mayonnaise, verkieslik lae-olie-soort
- 30 ml blatjang
- 30 ml soet rissiesous
- 20 ml tamatiepuree
- 10 ml worcestersous
- matige kerriepoeier, na smaak
- 2,5 ml borrie
Metode
- Sny die sosatiestokkies in die helfte en week dit vir 15 minute in kookwater. Dreineer die stokkies.
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Sny elke hoenderfilet in 8 blokkies en ryg 4 blokkies aan elke stokkie. Plaas die sosaties in ʼn gesmeerde oondpan en geur dit na smaak met sout en peper.
- Meng die mayonnaise, blatjang, rissiesous, tamatiepuree, worcestersous, kerrie en borrie tot glad. Bedek alle kante van die sosaties met die mengsel.
- Bak die sosaties vir 15 minute, draai om en bak weer vir 15 minute. Drup van die sous oor die sosaties en bak vir 5 tot 10 minute tot goudkleurig en gaar.
Bron: Uitpakkos
Uitgewer: Lapa