Hierdie sakpasgereg behoort beslis in jou resepteboek.
Lewer 4-6 porsies.
Bestanddele
- 15 ml olyfolie
- 1 ui, gekap
- 1 rooi soetrissie, ontpit en gekap
- 2,5 ml borrie
- 10 ml fyn komyn
- 10 ml matige kerriepoeier
- 500 ml kookwater
- 30 ml blatjang
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 500 g rou boerewors of varkworsies, in skywe gesny
- 1 blik (410 g) appelkooshelftes in sap
- 375 ml rou rys
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Verhit die olie in ʼn pan en soteer die ui en soetrissie saam.
- Voeg die borrie, komyn en kerriepoeier by en soteer dit liggies.
- Roer die kookwater, blatjang, sout en peper by en prut vir 5 minute.
- Rangskik die wors in ʼn 2 liter-oondbak en skep die uiemengsel bo-oor.
- Skep die appelkooshelftes met sap oor die wors en versprei dit egalig.
- Strooi die rys oor, bedek en stowe dit 45 minute of tot die rys net gaar is.
- Roer liggies deur en sit dit warm voor.
Bron: Sakpasgeregte
Uitgewer: Lapa
Fluweel wors – my gunsteling.