Verruil jou toebroodjie vir dié heerlike slaai.
Bedien: 6-8 porsies
Porsiegrootte: 120 g
Bestanddele
- 450 g (5 mediumgrootte) gaar beet, in blokkies gesny (gekoopte gaar beet kan ook goed werk)
- 100 g Deense fetakaas
- 80 g (3 hande vol) vars roketblare
- 54 g (3 eetlepels) okkerneute, gekap (pekanneute is ʼn goeie alternatief)
Suurlemoen-vinaigrette
- 125 ml (½ koppie) olyfolie·
- 50 ml suurlemoensap·
- skil van een suurlemoen, gerasper
- 130 ml (2 opgehoopte eetlepels) heuning
- 12 g (1 teelepel) Dijon-mosterd (opsioneel)
- sout en peper na smaak
Metode
- In ʼn klein beker of houer, klits al die bestanddele vir die vinaigrette saam.
- Plaas die roketblare in ʼn slaaibak of rangskik op ʼn opdienbord. Gooi bietjie van die vinaigrette oor en voeg die blokkies beet en fetakaas by.
- Gooi nog vinaigrette oor voordat die gekapte okkerneute oor die slaai gesprinkel word.
- As daar nog slaaisous oor is, hou dit in ʼn lugdigte houer in the yskas en verkoel tot ʼn maksimum van 4 dae.
Bron: Rediscover Dairy
Klink baie lekker.
Voeg paar blokkies gaar butternut by… nog lekkerder