Hierdie hoendergereg sal vir ʼn verruklike bord kookkos sorg.
Lewer 4 porsies.
Bestanddele
- 125 ml broodkrummels
- 250 ml graanvlokkies, fyngedruk
- 5 ml gerookte paprika
- 60 ml fyngekapte, vars pietersielie
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- olyfolie
- 3-4 aartappels, geskil en in wiggies gesny
- 8 hoenderboudjies
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C en voer twee bakplate met bakpapier uit.
- Meng die broodkrummels, fyngedrukte graanvlokkies, paprika en pietersielie in ʼn mengbak. Geur na smaak. Verdeel die mengsel tussen twee herseëlbare plastieksakkies.
- Verf die olyfolie oor die aartappelwiggies en hoenderboudjies. Plaas die hoender en aartappels in die sakkies en skud sodat alles goed bedek is met die krummelmengsel.
- Rangskik die hoender en aartappels op die voorbereide bakplate, drup weer ʼn klein bietjie olie oor en bak vir 50-60 minute tot die hoender en aartappelwiggies gaar is. Bedien met skyfies suurlemoen en mayonnaise.
Bron: 50 Hoendergeregte
Uitgewer: Lapa
Dit lyk lekker.