Slaan hierdie eenbakgereg sommer vinnig-vinnig saam vir aandete.
Lewer 4 tot 6 porsies
Bestanddele
Maalvleismengsel
- olie
- 1 ui, gekap
- 5 ml (1 t) gekapte vars knoffel
- 700 g beesmaalvleis
- 30 ml (2 e) worcestersous
- 2 ml sout
- swartpeper na smaak
- 15 ml (1 e) gekapte vars pietersielie
- 250 ml (1 k) bevrore gemengde groente
- 45 g (1 pakkie) beesvleis-en-groente-soppoeier
- 375 ml (11/2 k) kookwater
Skonbolaag
- 500 ml (2 k) bruismeel
- 5 ml (1 t) mosterdpoeier
- 1 ml sout
- swartpeper na smaak
- 45 ml (3 e) botter
- 30 ml (2 e) gekapte vars pietersielie
- 410 g (1 blik) geroomde suikermielies
- 1 ekstragroot eier
- melk
Metode
- Stel die oond op 200 °C. Smeer ʼn diep oondbak van ongeveer 22 cm x 18 cm.
- Verhit ʼn bietjie olie en soteer die ui en knoffel tot sag.
- Voeg die maalvleis by en braai tot dit nie meer pienk is nie.
- Roer die worcestersous, sout, peper, pietersielie en gemengde groente by.
- Meng die soppoeier en kookwater en roer tot dit opgelos is. Voeg dit by die maalvleismengsel en laat dit 5 minute lank oor matige hitte prut tot dik. Skep die maalvleis in die oondbak.
- Sif die bruismeel, mosterdpoeier, sout en peper saam. Vryf die botter in totdat dit soos broodkrummels lyk. Roer die pietersielie en suikermielies by en meng dit tot sagte deeg.
- Druk die deeg liggies op ʼn meelbestrooide oppervlak plat totdat dit so groot is soos die oondbak wat gebruik word. Plaas die deeg bo-op die maalvleis.
- Klits die eier saam met ʼn bietjie melk en verf dit oor die deeg.
- Bak dit 35 minute lank of tot liggoudbruin bo-op. Maak seker dat die skondeeg gaar is. As die bokant te donker bak, kan foelie bo-op die gereg geplaas word wanneer driekwart van die baktyd verstreke is.
- Sit dit warm saam met slaai voor.
Bron: Beste uit Vrouekeur
Uitgewer: Lapa
Maroela Media spog nou met ons eie resepteboek, Huis-huis. Koop dit hier.