ʼn Smaaklike gereg om die hele gesin gelukkig te hou.
Lewer 4-6 porsies.
Bestanddele
- 15 ml kanola-olie
- 2 uie, fyngekap
- 15-20 ml masala
- 5-10 ml borrie
- 5 ml fyn komyn
- 5 ml fyn gemmer
- 1 hoender, gekook en ontbeen
- 50 ml sultanas
- sout en varsgemaalde swartpeper (na smaak)
- 80 ml mayonnaise
- 20 ml appelkooskonfyt
- 10 ml suurlemoensap
- 1 pakkie hoenderroomsoppoeier
- 3 ml gemengde kruie
- 330 ml melk
- 2 eiers
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn oondvaste bak.
- Verhit die olie in ʼn swaarboomkastrol en braai die uie tot sag.
- Voeg die masala, borrie, komyn en gemmer by die uie en braai liggies vir 1-2 minute.
- Voeg die hoender en sultanas by die uie en roer deur. Skep die hoendermengsel in die voorbereide oondbak. Geur dit met sout en peper.
- Meng die mayonnaise, konfyt, suurlemoensap, soppoeier, gemengde kruie en 250 ml van die melk saam en giet dit oor die hoendermengsel. Meng dit deur met ʼn vurk.
- Klits die eiers en oorblywende melk saam en giet dit oor die hoendermengsel.
- Bak vir 40-45 minute en bedien saam met geelrys.
Bron: 50 Hoendergeregte
Uitgewer: Lapa
Hmmm…. nog nooit hiervan gehoor nie, sal dalk hoender maalvleis probeer ipv ‘n heel hoender, anders voel dit dalk soos’ n korsloose pasty? Dames…. wat se julle?