Worsies in tamatiesmoor oor lekker rys voel behoorlik soos huis!
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- bietjie olie
- 500 g (8) beesworsies
- 2 uie, gekap
- 2,5 ml (½ t) pietersielie
- 1 ml paprika
- knypie rooipeper
- 1 groot soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 410 g (1 blik) gekapte tamaties
- 30 ml (2 e) blatjang
- 10 ml (2 t) bruinsuiker
- 1 ml sout
- knypie swartpeper
Metode
- Verhit die olie en braai die worsies ʼn paar op ʼn slag daarin tot gaar. Skep uit en hou eenkant.
- Gebruik dieselfde olie en braai die uie en pietersielie tot die uie sag is.
- Voeg die paprika, rooipeper en soetrissies by en soteer vir nog 4 minute.
- Voeg die tamaties, blatjang, suiker, sout en swartpeper by en laat vir 12 minute oor matige hitte kook tot die sous ʼn bietjie verdik het.
- Skep die gebraaide worsies terug in die sous en laat dit vir nog 5 minute prut tot deurwarm.
- Skep warm op koeskoes of rys en sit voor.
Bron: Beste uit Vrouekeur deur Marlo Kitshoff-Carstens
Uitgewer: Lapa
Gebruik n blik Mexican tamaties in plaas van gewone tamaties, baie lekker
‘n Bietjie te warm vir my! Ek sal die spesery-krane eerder amper heeltemal toedraai.