Daar is darem niks so lekker soos ʼn bord kookkos nie.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 10 ml fyn komyn
- 2,5 ml fyn kaneel
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 8 – 10 hoenderporsies
- 15 ml olyfolie
- 60 ml heuning
- 45 ml balsamiese asyn
- 3 knoffelhuisies, fyngemaak
- 7,5 cm-stuk vars gemmer, fyngerasper
- 1 medium ui, in agstes gesny
- 1 groen soetrissie, ontpit en in breë repe gesny
- 1 geel soetrissie, ontpit en in breë repe gesny
- 1 x 410 g-blikkie gekapte tamaties
Metode
- Meng die komyn, kaneel, sout en peper in ʼn toeritssakkie en voeg die hoenderstukke by. Skud goed om die hoenderporsies heeltemal te bedek.
- Verhit die olie in ʼn braaipan oor matige hitte en braai die hoenderstukke vir ongeveer 4 minute met die velkant na onder. Draai dit om en braai vir nog 2 minute tot goudbruin.
- Plaas die heuning, asyn, knoffel, gemmer, ui en soetrissie in die prutpot. Voeg die hoenderstukke, met velkant na bo, by en giet die gekapte tamaties bo-oor.
Bron: 50 Prutpot geregte
Uitgewer: Lapa
Help asb. Ek is nog nie so handig met die prutpot nie. Hoe lank moet die hoender prut?
Soetsuur hoender herinner my aan my ma se “sondag”hoender as ons almal so om die famiie tafel gesellig verkeer het