Vir ʼn voedsame kosblik is porsiebeheer net so belangrik soos vir enige ander ete. Die kos wat ingepak word moet vullend genoeg wees sodat dié een wat dit eet, versadig bly tot die volgende ete of kans het om ʼn gesonde peuselhappie te eet.
Die kombinasie van guacamole (avo-puree) en eier is propvol gesonde olies, proteïen en ander voedingswaarde. Kies volgraanbrood vir ekstra vesel en maak seker dis nie net ʼn verfynde stysel nie. ʼn Vars vrug en bakkie neute is die perfekte peuselhappie vir later deur die dag.
Lewer 4 porsies
Bestanddele:
- 4 groot eiers
- 8 snye volkoringbrood
- 1 x 200 g bakkie Westfalia Spicy of Plain Guacamole
- handvol roketblare
Metode:
- Verhit genoeg water met die eiers daarin in ʼn kastrol (gebruik AMC 24 cm Low) oor ʼn matige hitte en bring tot kookpunt. Verlaag die hitte sodra die water begin prut, en prut vir 7-8 minute – dan sal die eiers hardgekook wees om fyngedruk te kan word.
- Skep eiers uit die water en dompel dadelik in koue water. Kraak die doppe sodat dit so gou as moontlik afkoel. Dit help ook verhoed dat die eiers verkleur of “blou” word. Laat afkoel en dop die eiers af.
- Sny die eiers in klein blokkies of druk met ʼn vurk fyn. Meng met die guacamole en smeer op 4 snye brood. Plaas roketblare bo-op en maak die broodjies toe met die res van die snye brood en pak in die kosblikke. Geen botter is nodig as die broodjies met guacamole gesmeer word nie.
Kyk elke Maandagoggend na #Kosblik op Die Groot Ontbyt of besoek Heleen Meyer se webwerf of Facebook-blad vir nog maklike en gesonde kosblik-idees.