Jou koffie smag na hierdie beskuit.
Lewer ongeveer 60 stukke.
Bestanddele
- 1 kg (8 k) volkoringmeel
- 500 ml (2 k) bruismeel
- 875 ml (3½ k) semels
- 15 ml (1 e) bakpoeier
- 5 ml (1 t) sout
- 500 ml (2 k) All Bran-vlokkies
- 500 ml (2 k) bruinsuiker
- 750 ml (3 k) Clover-volroommelk
- 30 ml (2 e) witasyn
- 4 ekstragroot eiers
- 500 g (1 blok) Clover Farmstyle-botter, gesmelt
- ekstra Clover Farmstyle-botter om panne mee te smeer
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Meng die volkoringmeel, bruismeel, bakpoeier, sout, All Bran en bruinsuiker goed saam.
- Roer die witasyn by die melk en roer tot dit begin verdik.
- Klits die eiers tot goed gemeng. Giet dit by die melkmengsel en roer tot goed gemeng. Roer die gesmelte botter daarby en roer weer goed tot gemeng.
- Roer die melkmengsel by die droë bestanddele tot ’n deeg vorm.
- Smeer drie broodjiepanne van ongeveer 35 cm x 11 cm goed met botter. Skep die deeg in die broodpanne en maak eweredig bo-op.
- Bak vir 60 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Laat effens afkoel en keer dan uit op ’n afkoelrakkie om heeltemal af te koel.
- Sny die beskuit in stukke en pak op bakplate.
- Voorverhit die oond tot 70 °C en droog die beskuit vir 5 tot 6 ure of oornag tot droog.
Bron: Trooskos
Uitgewer: Lapa
Lekker gesond