Hierdie macaroni-en-kaas is so lekker jy kan dit selfs koud eet.
Lewer 5 porsies
Bestanddele
- 150 g macaroni
- 100 g Edam- of ongekleurde cheddarkaas, gerasper
- 250 g gladde laevetmaaskaas
- 200 ml ongegeurde laevetjogurt
- 2,5 ml sout
- 5 ml mosterdpoeier
- 50 ml gekapte vars pietersielie
- 2 eiers, geklits (± 100 g)
- 3 Pro-Vita-beskuitjies, fyn gerol (± 25 g)
- 5 ml sagte margarien, gesmelt
- Knippie paprika
- Varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Voorverhit die oond tot 160 °C.
- Kook die macaroni vir 8 tot 10 minute in 2 liter kookwater waarby 2,5 ml sout gevoeg is. Dreineer en plaas dit terug in die kastrol.
- Voeg die kaas, maaskaas, jogurt, sout, peper, mosterdpoeier, pietersielie en eiers by die gaar macaroni. Skep dit in ʼn gesmeerde oondbak en maak gelyk.
- Meng die Pro-Vita-krummels met die margarien en paprika en strooi dit oor. Bedek die bak met ʼn deksel of aluminiumfoelie.
- Bak dit 30 minute. Verwyder die deksel en bak nog 5 tot 10 minute totdat die vlamengsel gestol en die gereg goudkleurig is.
- Bedien dit warm met gemengde groente of groenslaai.
Bron: Lekker & Gesond: Goeie vet deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa