Jy kan hierdie korslose quiche saam met geroosterde tamaties vir ontbyt of met ʼn slaai vir middagete voorsit.
Lewer 4 tot 6 porsies
Bestanddele
- 15 ml olie
- 2 uie, geskil, gehalveer en in dun skyfies gesny
- 5 ml bruinsuiker
- 15 ml rooiwynasyn
- 15 ml botter
- 350 g sampioene (bruin, portabellini- of knopiesampioene of mengsel van sampioene), in skywe gesny
- 2 gekookte aartappels, geskil en in blokkies gesny
- 150 g wit cheddarkaas, gerasper
- sout en gemaalde swartpeper
- 4 eiers
- 250 g mascarponekaas
- 5 ml vars tiemie
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verhit die olie in ʼn pan en braai die uie vir 10 minute oor lae hitte.
- Voeg die suiker en asyn by en kook vir 5 minute.
- Plaas die uiemengsel op ʼn bord en sit die pan terug op die stoof.
- Voeg die sampioene by en braai 5 tot 7 minute oor hoë hitte.
- Spuit ʼn oondvaste braaipan of koekpan met kleefwerende kossproei.
- Skep die aartappelblokkies onder in die pan, gevolg deur die sampioene en uie.
- Bedek met die gerasperde kaas en geur goed met sout en peper.
- Klits die eiers in ʼn mengbak tot goed geklits en klits dan die mascarponekaas by.
- Giet die eiermengsel oor die quiche-mengsel en bedek met tiemie.
- Bak 35 tot 45 minute, of tot goudbruin en gestol.
Bron: Suid-Afrikaanse Sampioenkwekersvereniging