Die naweek is nie daar vir moeite doen nie; maak hierdie tert sommer tjoef-tjaf!
Lewer 1 tert
Bestanddele
KORS
- 75 ml botter, gesmelt
- 200 g (1 pak) Tennisbeskuitjies, fyngemaak
VULSEL
- 250 ml room
- 397 g (1 blik) kondensmelk
- 250 g (1 bakkie) gladde laevetmaaskaas
- 90 g (1 pak) vanieljegeur kitspoeding
Metode
KORS
- Roer die botter by die fyngemaakte koekies. Druk die koekiekrummels op die bodem en teen die rand van ’n ronde 22 cm-tertbord.
- Plaas in die yskas terwyl die vulsel voorberei word.
VULSEL
- Klits die room tot net styf.
- Roer die kondensmelk en maaskaas by.
- Roer die kitspoeding by die kondensmelk mengsel. Werk vinnig omdat dit gou stol.
- Skep in die koekiekors en plaas in die yskas om te stol.
Bron: Lekker & vinnig: Resepte uit Vroukeur 2, Marlo Carstens
Uitgewer: Lapa
Word die vanieljepoeding eers aangemaak of word dit in poeiervorm by room, ens, gevoeg?