Jy benodig ’n suikertermometer vir hierdie resep.
Lewer 6 porsies
Metode
- 165 g (190 ml) strooisuiker
- 160 ml vloeibare glukose
- 5 ml kleursel
- 15 ml aarbeigeursel
- 6 roomysstokkies
Bestanddele
- Spuit 2 plat metaal bakplate met kleefwerende kossproei.
- Verhit die suiker en glukose vir 6-7 minute in ’n middelslagkastrol oor lae hitte of tot die suiker opgelos is. Moenie roer nie.
- Bring die stroop tot kookpunt en prut vir 7-8 minute tot dit die hardekraak-stadium (164 °C) op ’n suikertermometer bereik. Dit moet ’n ligte karamel kleur hê.
- Verwyder van die hitte en roer die kleursel en aarbeigeursel by. Spuit ’n 10 cm-ronde koekiedrukker met kleefwerende kossproei en sit op die voorbereide bakplaat.
- Gooi die warm karamel in die vorm. Laat staan vir ’n paar sekondes. Verwyder die vorm en druk die stokkie in die warm stroop. Herhaal met die res.
- Laat die stokkielekkers kliphard word voordat jy hulle van die bakplaat haal.
Bron: Lekker & vinnig: Lekkers (Uit: Rooi Rose- versamelresepte deur Vicky de Beer)
Uitgewer: Lapa
Lekker groot stokkielekker – kleintjies sal daai mondjies omtrent moet rek!